Weblinkjes
Image default
Zakelijke dienstverlening

Kosten aankoop woning

kosten aankoop woning

Met dit artikel hoop ik u van dienst te zijn om tot een waardevolle investering over te kunnen gaan. Met name is dit artikel bedoeld voor potentiële kopers uit België, zowel privépersonen als vastgoedinvesteerders en beginnende vastgoedmakelaars. De focus ligt op de Belgische en Bulgaarse checklist en een vergelijking van de mogelijkheden. De hieruit voortvloeiende aanbevelingen kunnen in geen enkele zin het advies van professionals vervangen, maar de gratis checklist is zeker aan te raden om u op dit gebied te informeren. Wat ik altijd verkondig in alle publicaties over de vastgoedmarkt in Bulgarije, is dat men het beste dichtbij huis in België vastgoed kan aankopen als er sprake is van een lening van de bank. Maar in het geval u nog 40 à 50.000 over heeft om te besteden, dan is het de moeite waard om dat geld te investeren. Op die manier gaat uw spaargeld niet verloren als gevolg van inflatie. Als u op dezelfde lijn als ik zit, dan is het een goede optie om te gaan beleggen in een woonhuis of ander vastgoedobject. De checklist die voor Bulgarije geldt, is vergelijkbaar met die in België afgezien van het feit dat het minder geld kost in Bulgarije, maar dat daarentegen de vastgoedmarkt in België wel zekerder is.

Checklist voor aankoop van een object of woning

Ten eerste moet u zich als koper kunnen identificeren. U heeft daarvoor een kopie nodig van uw identiteitskaart (voor-en achterzijde), zowel wat betreft natuurlijke personen als vertegenwoordigers van vennootschappen. Als u in eigen persoon koopt, dan is het vrij eenvoudig. Als u echter samen met uw echtgenote een aankoop gaat doen, dan wordt er gekeken of er sprake is van wettelijk of feitelijk samenwonenden. Het breukdeel van de ander die bij de koop betrokken is, kan variëren en hoeft niet altijd de helft te bedragen. Als u tot aankoop overgaat met andere personen dan naaste familie, dan komen de volgende vragen aan de orde:

  • Zijn alle kopers daadwerkelijk aanwezig bij de transactie?
  • Zijn in alle andere gevallen de betreffende volmachten rechtsgeldig?
  • Heeft geen van de partijen te maken met een situatie waarbij een beperking van zijn handelingen is opgelegd door een maatregel zoals handelingsonbekwaamheid, collectieve schuldenregeling of faillissement, etc.?

Zie meer

 

https://investeren-vastgoed-immo-bulgarije.propenda.be/checklist-beleggingspand-kopen-huis-of-woning.html