Weblinkjes
Image default
Zakelijk

Uw woning inrichten voor maximale productiviteit tijdens het thuiswerken

Jaren geleden leek thuiswerken nog een utopie voor de meesten onder ons. Velen van ons wilden juist liever wat minder dagen per week naar kantoor en vaker thuis werken. Sommigen wilden zelfs liever helemaal thuis werken en nooit meer naar kantoor. Toen de Corona crisis dit scenario waarmaakte was het toch even slikken. Niet alleen voor mensen die graag naar kantoor gingen maar zelfs voor fervente thuiswerkers werd het af en toe even te veel. Nu het einde van het definitieve thuis werken bijna in zicht is zien we dat veel bedrijven alsnog (gedeeltelijk) willen thuiswerken. In dit artikel geven we u een aantal tips om uw woning zo te gebruiken dat u met plezier kan blijven thuis werken. 

Licht of donker? Wat is beter om in te werken?

De hoeveelheid licht die we tot ons nemen heeft grote invloed op hoe we ons voelen. Als we het kort door de bocht illustreren kunnen we wel stellen dat te weinig licht erg schadelijk kan zijn. Niet alleen voor uw productiviteit maar zelfs voor uw algehele gezondheid. Te weinig daglicht kan er zelfs voor zorgen dat u zich neerslachtig voelt of in het ergste geval zelfs despressief. Zorg in de donkere maanden voor voldoende verlichting binnenshuis en zet zo mogelijk uw werkplek dichtbij het raam. Zo vangt u ook in de herfst en winter voldoende daglicht op tijdens het werken. 

Keukentafel of professionele werkplek? Wat is voor u de optie?

Waar we in het begin van de corona crisis nog flexibel waren en de laptop op schoot namen of simpelweg aan de keukentafel gingen werken zijn we nu wat kieskeuriger geworden. De keukentafel is nou eenmaal gemaakt om aan te eten maar ergonomisch gezien is het over het algemeen niet de beste oplossing. Het belang van een ergonomische werkplek is vaak onderschat maar vraag het iedereen die meer dan een uur aan een keukentafel heeft gewerkt en ze zullen u vertellen dat het niet de meest comfortabele oplossing is. Professionele bureaus die voldoen aan de normen die gelden voor het bedrijfsleven zijn specifiek ontworpen om meerdere uren per dag aan te werken en voorkomen vervelende lichamelijke klachten. 

Vrijgekomen reistijd benutten. Een rondje om of een extra rapportage schrijven?

De tijd die u normaal gesproken kwijt bent om van huis naar kantoor te geraken en weer terug heeft u nu opeens vrij. Maat wat doet u met de tijd? Onze tip: Spendeer deze tijd niet aan werk maar doe er iets prettigs mee. Door bijvoorbeeld een wandeling te maken die net zo lang is als de reistijd naar uw werk heeft u een goed begin en eind van de dag. Zo begint u elke dag fris en heeft u ook een duidelijke scheiding tussen werk- en privétijd. 

Wat is de beste plek om in huis te werken?

De meesten van ons werken thuis vanuit de living maar laten we eerlijk zijn, het bevalt niet altijd even goed. Vooral als u dagen achtereen in dezelfde ruimte werkt én leeft kan vermoeidheid en futloosheid wel eens toeslaan. Onze tip is dan ook om te werken in een andere kamer dan de living of de slaapkamer. Niet iedereen heeft een extra kamer over om in te werken maar als u dat wel heeft kunnen wij het van harte aanbevelen om daar uw werk te doen.

Voor meer info : website bezoeken