Weblinkjes
Image default
Bedrijven

Inkjet printers

Een inkjet printer is anders dan andere printers. Zo spuit deze printer met kracht een druppeltje inkt op papier en hierdoor gebruikt het minder inkt dan andere printers. De eerste inkjet printer werd al in 1971 ontwikkeld maar deze printer kwam pas 13 jaar geleden op de markt. Dit was in 1984 en de printer heette Thinkjet.

Steeds meer bedrijven maken gebruik van de inkjetprinter omdat deze een stuk zuiniger is dan een normale printer. Voor bedrijven die veel moeten printen kan dit dus erg veel geld besparen. De printers zijn beschikbaar in verschillende soorten en maten en ze hebben verschillende karaktereigenschappen. Je hebt bijvoorbeeld de continuous inkjet printer. Bij deze printer is het mogelijk om de inkt bij te vullen tijdens het printen. Zo kan er gewoon doorgewerkt worden en hoeft het printwerk niet stopgezet te worden doordat de inkt bijgevuld moet worden, maar kan het proces gewoon doorgaan tijdens het vullen van de inkt.

De meeste mensen hebben thuis een normale printer staan zoals een kabelprinter of een draadloze printer. Dat je een QR code printer thuis hebt staat, is een stuk minder waarschijnlijk. Met een QR code printer kan je namelijk vele diverse materialen bedrukken die je thuis niet nodig zal hebben/ de inkjetprinters zijn wel steeds vaker te vinden in de voedingsindustrie, drankindustrie en farmaceutische industrie.

Inkjet printers zijn erg fijn in gebruik voor bedrijven doordat ze erg snel en economisch zijn. De kwaliteit is bijna perfect en de printer geeft weinig storingen. Daarnaast werken inkjet printers ook erg zuinig en zijn de kosten dus minder. Bovendien zijn  de printers ook erg makkelijk in het gebruik en zo kan iedereen goed met de printer overweg. Daarnaast werken ze ook goed als klein karakter printer.

Voor het gebruik van printers heb je inkt nodig. Er zijn vele verschillende soorten inkt voor veel verschillende soorten printer. Zo bestaat er inkt dat bestaat uit water en inkt dat is gebaseerd op oplosmiddelen. Inkt gebaseerd op water komt het meest voor.

Voor meer info : website bezoeken