Weblinkjes
Image default
Woning en Tuin

Hoe kan je goedkoop en effectief je gang inrichten?

Het eerste waar u in de meeste gangen binnenloopt is de gang. Hier worden de jassen opgehangen, de schoenen uitgedaan en misschien wel verwisseld met pantoffels. Ook de gang is een belangrijk deel van uw woning. Dit is het laatste wat u van uw woning ziet als u de deur uitgaat, en het eerste wat u ziet als u uw woning betreedt. Hoe kunt u uw gang effectief en goedkoop inrichten, zodat er genoeg ruimte is om te lopen, maar er wel efficiënt gebruik wordt gemaakt van de ruimte. Wat zijn nou de componenten die onbreekbaar zijn in de gang? Ik ga ze voor jullie benoemen.

Onmisbaar: een kapstok

Wat in geen één gang kan missen, is natuurlijk de kapstok. Het eerste wat je doet als je een huis binnenkomt, is natuurlijk je schoenen uit doen en je jas ophangen. Jassen nemen veel ruimte in, dus wanneer u deze niet efficiënt ophangt zullen ze gaan slingeren en zo veel ruimte innemen. Een kapstok met een plank erboven kan erg van pas komen. Op deze plank kunnen vervolgens mandjes gezet worden met daar bijvoorbeeld handschoenen en mutsen in. Omdat de manden dan bovenop de kapstok staan, nemen deze geen extra ruimte in.

Sfeer in de gang

Hang in uw gang decoratie als fotolijsten op. Dit geeft ook de gang een persoonlijk gevoel. Bij binnenkomst zult u gelijk een thuisgevoel krijgen vanwege de herinneringen die op de foto’s te zien zijn. Planten in de gang kunnen ook een luchtig gevoel brengen. Het hoeft geen grote plant te zijn, maar een klein plantje in de hoek kan al veel sfeer brengen.

Een spiegel is een ander component dat handig is om in de gang te hebben. Hier zult u uzelf nog in kunnen zien en kijken of alles goed zit. Spiegels komen in verschillende vormen en maten, waardoor je het erg naar uw voorkeur kan bepalen.

Een kleine opbergruimte

Opbergruimte in een huis is erg belangrijk. Wanneer er niet genoeg ruimte is om spullen op te ruimen, zal uw huis een rotzooi worden. Een (kleine) opbergruimte in de gang kan al veel bijdragen. Het hoeft geen grote kast te zijn met tientallen liters inhoud, maar wanneer je hier bijvoorbeeld schoenen in kwijt kan die minder vaak worden gedragen, dan hoeven deze niet in het zicht te liggen. In zo’n kast kunnen ook jassen die moeten wachten tot het juiste seizoen rusten. Zo nemen zij geen plaats in aan de kapstok.

Last but not least: schoenenrek

Voorkom dat uw gang vol komt te liggen met schoenen door een schoenenrek aan te schaffen. Vooral wanneer kinderen thuiskomen van activiteiten zullen zij de gang binnenstormen en hun schoenen slordig rond laten slingeren. Met een schoenenrek is dit makkelijk te voorkomen doordat iedereen zijn schoenen makkelijk georganiseerd kan opbergen. Dit zorgt ook voor een geordende en overzichtelijke gang. Er zijn tal voordelige schoenenrekken waar ieder zijn eigen rekje of vakken kan krijgen. Dit maakt het opbergen en aantrekken van de schoenen nog eenvoudiger.