Weblinkjes
Image default
Woning en Tuin

Jouw woning weer stralend

Heeft jouw woning of een ander gebouw een nieuw dak nodig? Dan zijn er vandaag de dag een groot aantal mogelijkheden. Je hoeft namelijk niet meer alleen naar de normale dakpannen te kijken, maar kunt ook een prefab mogelijkheid in handen krijgen. In dit geval kun je een dakpanplaat bij Van Viegen kopen. Deze dakpanplaten worden in de fabriek gemaakt en zijn vrijwel niet van echt te onderscheiden. De dakpannen zitten namelijk op deze platen gemonteerd, waardoor je een groter oppervlak per keer kunt bedekken. Voordat je een aankoop doet, moet je wel weten wat er allemaal mogelijk is.

 

Verschillende gebouwen bij de platen gebaat

De dakpanplaten bij Van Viegen zijn in de fabriek gemaakt en van licht gewicht. Dit lichte gewicht maakt ze geschikt voor een groot aantal gebouwen. Zo kun je niet alleen een woning van een nieuw dak voorzien, maar ook een oude schuur, stal of garage. De platen worden op een bestaande dakconstructie geplaatst. Het maakt hierbij niet uit als de constructie iets minder sterk is. Het lichte gewicht is namelijk goed verdeeld en zal de constructie niet te veel gaan belasten. Voor de renovatie van gebouwen is het daarom altijd een goede keuze. 

 

Profiteren van een langere levensduur

De dakpanplaten zijn echter ook een goede optie voor nieuwbouwwoningen. Er kan snel gewerkt worden door de platen op het dak te leggen. Daarbij is er een lange levensduur terug te vinden. Met een minimaal onderhoud kunnen de dakpanplaten namelijk tussen de 20 en 50 jaar meegaan. De speciale coating die op de dakpannen zitten, maken ze bestand tegen een groot aantal weersinvloeden. Lekkages en andere ongemakken zijn daarom vrijwel verleden tijd. Dit kan jou een flinke kostenpost gaan besparen, evenals met de aanschaf en de installatie van de platen. Je bent hiermee altijd goedkoper uit.

 

Op basis van wensen

Het enige wat jij nog hoeft te doen, is een aantal wensen op een rij zetten. Zo kun je namelijk in eerste instantie gaan kijken of je isolatie bij de platen wilt of juist niet. Dit zal afhankelijk zijn van het gebouw dat je wilt bekleden met de dakpanplaten. Ook kun je gaan kijken naar verschillende kleuren. Er zijn meerdere tinten terug te vinden in het assortiment en je past het onder andere aan het straatbeeld aan. Jouw wensen zullen te allen tijde centraal staan bij de aanschaf en bieden jou weer kwaliteit.