Weblinkjes
Image default
Dienstverlening

Stalking

Wat te doen bij stalking?

 

Stalking, het komt meer voor dan je denkt. Het is ingrijpend en heeft een enorme impact op uw leven. Gelukkig hoeft u stalking niet lijdzaam te ondergaan, maar kunt u actie ondernemen. Wij vertellen u er graag wat meer over. 

Wat is stalking? 

Kort samengevat is stalking geweld dat u overkomt wanneer iemand u lastig valt en/of achtervolgt. U voelt zich er niet meer goed bij, ervaart angst en uw rust wordt verstoord. Stalking zorgt voor een wantrouwig en achterdochtig gevoel. Stalking stopt meestal niet door het te negeren. Duidelijk de grenzen aangeven en actie ondernemen is nodig. 

Wat kan u zelf aan stalking doen? 

Het kan al helpen, als is het gevoelsmatig door er met anderen over te praten. Uiteraard moet u goed voor uzelf zorgen. Het is altijd een goed idee om de politie te verwittigen over de stalking. Zij kunnen niet altijd ingrijpen, maar ze zijn dan wel op de hoogte. Het spreekt voor zich dat u in noodsituaties sowieso de politie belt. Bewijsmateriaal verzamelen is een ander belangrijk punt. Houd een dagboek bij, bewaar berichten en mails, neem foto’s en documenteer alles. Een professionele privédetective kan u hierbij ondersteunen of dit zelfs grotendeels van u overnemen. Hoe meer mensen er op de hoogte zijn van de stalking en eventueel bewijsmateriaal kunnen verzamelen, hoe beter. Doe ook aangifte bij de politie. Zij kunnen dan de nodige onderzoeksdaden stellen. Bewijsmateriaal, al dan niet door een privédetective aangereikt, kan hierbij van pas komen. 

Wat kan een privédetective voor u betekenen? 

Geconfronteerd met stalking? Een privédetective met de nodige ervaring kan hier zeker een meerwaarde betekenen. Uiteraard luistert hij/zijn naar uw verhaal, maar een opgeleide privédetective is ook capabel om bewijsmateriaal te verzamelen en eventueel discreet te schaduwen. Stalking kan hiermee misschien niet voorkomen, maar wel aangepakt worden. De opgebouwde bewijslast kan gebruikt worden in de rechtbank. Bovendien kan het inschakelen van een privédetective ook voor gemoedsrust zorgen, u weet immers dat er een ervaren professional waakt. 

Om een stalker aan te pakken is een officiële klacht wegens stalking nodig. Dit doet u bij het politiebureau. Een ervaren privédetective helpt u bij het neerleggen en afhandelen van deze klacht. 

Stalking aanpakken? 

Bent u het zat om de stalking simpelweg te ondergaan en wenst u de stalking kordaat aan te pakken? Maak een afspraak. Wij luisteren graag naar uw verhaal en bekijken of we u de nodige ondersteuning kunnen aanreiken. Bij DB Investigations hebben we al heel wat dossiers rond stalking aangepakt.

Voor meer info : website bezoeken