Weblinkjes
Image default
Woningen

Kunststof deuren plaatsen

TOP-10 fouten bij het installeren van kunststof ramen.
De duurzaamheid en functionaliteit van de beglazing is afhankelijk van de plaatsing van kunststof ramen. Om ervoor te zorgen dat de kozijnen niet instorten en de warmte de kamer niet verlaat, moet u ervoor zorgen dat de PVC-ramen correct zijn geïnstalleerd. In dit artikel hebben we 10 van de meest voorkomende fouten verzameld die meestal worden gemaakt bij het beglazen van openingen. Lees elk punt zorgvuldig om problemen tijdens installatie en na installatie te voorkomen.

1. Het raam is niet op maat
Ramen hebben niet de juiste maat Door een verkeerde meetprocedure worden vaak profielen van de verkeerde maat geïnstalleerd. Overmatig grote exemplaren laten geen volledige plaatsing van isolatie toe. Ziet er te klein uit, lelijk. Hoe dan ook, naarmate de operatie vordert, kunnen de ramen erdoorheen kijken, vocht zal er doorheen dringen.

2. Onvoldoende reiniging van de opening
Bij het installeren van nieuwe raamsystemen om oude te vervangen, blijven niet-uitgeharde mortel, stof, elementen van een afdichtingstape, puin vaak achter in de opening. Door insluitsels hecht het schuim niet goed aan de ondergrond. Ze nemen vuil en water op en het komt het huis binnen. Door slechte reiniging van de sokkel kunnen nieuwe ramen uitgeblazen worden.

3. Gebreken in muurisolatie
Door het niet goed afdichten van de voegen van kozijnen en wanden ontstaan ​​koudebruggen. Als de muur uit één laag bestaat, is het noodzakelijk om het raam in het midden van de muur te plaatsen, drielaags – in het vlak van thermische isolatie, tweelaags – aan de rand naast de isolatie of zodat het raam uitsteekt buiten zijn grenzen.

4. Slechte afzetting van het systeem
Als het frame te strak tegen de omkasting of de helling zit, is het niet mogelijk om deze gebieden betrouwbaar te verdichten. Als bovendien het gebied waar het frame en de muur samenkomen, wordt gepleisterd, kunnen er scheuren in het gips ontstaan ​​als gevolg van thermische uitzetting van het materiaal, zal vocht de kamer binnendringen en verliest de isolatie zijn isolerende eigenschappen.

Het is verkeerd om teveel ruimte tussen de helling en het raam te laten. In dit geval worden de pluggen en ankers overbelast, kan het raam vervormen en verschuiven. De opening mag niet groter zijn dan 4 cm (iets meer onderaan bij het plaatsen van de vensterbank). De platband en het frame moeten 1,5 cm van elkaar verwijderd zijn.

5. Verstopping van de afvoergroef in het profielsysteem
Verstopping van de afvoergroef van het raam Een dergelijke fout tijdens de installatie van het raam leidt tot schade aan het kozijn, drukverlaging van de beglazing. Het probleem doet zich voor bij het plaatsen van een eb over een binnendorpel. Hulpprofielen helpen om het op te lossen, de selectie van het raamsysteem naar de behuizing.

6. Onvoldoende bevestiging van het profielsysteem aan de muur
Als er zeer weinig bevestigingsmiddelen zijn, kan het raam onder druk van wind en operationele belastingen bewegen, het kozijnprofiel kan langer of korter worden bij kritische temperaturen. Vervorming van het volledige frame, scheuren van het gips rond de opening zijn mogelijk. Gevolgen – moeilijkheden bij het openen en sluiten van de vleugels, het uitblazen van de ramen, de vorming van condens erop.

 

7. Ontbreken van een vensterbank
Een dergelijk defect maakt het niet mogelijk om de verbinding tussen de buitenste vensterbank en het frame af te dichten, veroorzaakt vaak het binnendringen van water eronder, vochtopname door de muur. Het dorpelplatform moet iets smaller gemonteerd worden dan het frame. Dan is het mogelijk om de buitenste dorpelplank onder het frame te bevestigen.

8. Afwezigheid van dampremmend materiaal aan de binnenkant en dampdoorlatend materiaal aan de buitenkant
Buitenzijde van de vensterbank Als de installateurs geen dampremmende laag en dampdoorlatend materiaal op de vereiste plaatsen hebben geïnstalleerd, leidt dit tot een afname van de thermische isolatie, snelle verslechtering van ramen als gevolg van hoge luchtvochtigheid. Om de eigenschappen van de isolator te behouden, is het noodzakelijk om deze van binnenuit te beschermen met een dampremmende laag, van buitenaf – met een dampdoorlatend materiaal.

9. Onvoldoende opvulling van de kieren met polyurethaanschuim
Het leidt tot het verschijnen van koude bruggen. Het is noodzakelijk om schuim aan te brengen, dicht bij het vullen van het gebied tussen het frame en de helling.

10. Krimp van het profiel zonder steunen, hun verkeerde locatie
Aan de muur, isolatie, het frame kan bewegen en de vorming van scheuren in het gips, vervorming van het raam veroorzaken. Dan zullen koude lucht en water door de kieren de kamer binnendringen.

Als u de fouten kent die het vaakst worden gemaakt bij het installeren van ramen, kunt u ze vermijden door de openingen zelf te beglazen of door een aannemer in te huren om ze te installeren. U heeft de mogelijkheid om de installatiewerkzaamheden te volgen en ervoor te zorgen dat de vensters correct worden geïnstalleerd.

 

Kunststof deuren plaatsen

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/