Weblinkjes
Image default
Vakantie

De 5 meest invloedrijke dingen te doen in Pisa

Pisa is een stad in Italië die in de hele wereld bekend is, vooral als toeristische bestemming. Naast de architectonische bezienswaardigheden heeft Pisa ook een bijzondere geschiedenis. De stad staat vol met kerken en historische gebouwen.

Als je het lastig vindt om te bepalen welke plekken je in Pisa moet bezoeken, raden we je aan om een auto te huren en te genieten van de tijd terwijl je de meest unieke plaatsen ter wereld zoekt, in plaats van je tijd te verdoen met het uitzoeken van openbaar Vervoer. Als u de auto bij aankomst wilt ophalen, leidt deze website u naar het boekingsproces: https://www.autoitaly.nl/. Autorijden in Toscane is prachtig en een huurauto is aan te raden.

Dingen te doen in Pisa

De volgende dingen moet je echt doen als je in Pisa bent.

De Toren van Pisa bezoeken

Deze toren is één van de belangrijkste redenen waarom Pisa bekend is over de hele wereld. De reden daarvoor is dat de toren niet recht is.

  • Hoewel het eigenlijk een constructiefout was is de toren sinds de 12e eeuw niet beschadigd.
  • Het is niet alleen een gave plek voor mooie foto’s met de scheve toren maar je geniet er ook van een prachtig uitzicht over Pisa.

Als je de top van de Toren bezoekt zul je een prachtig uitzicht over Pisa ervaren.

Kathedraal van Santa Maria Assunta

De Kathedraal van Santa Maria Assunta is een ware vertegenwoordiging van de historische architectuur van deze buurt omdat het in de 11e Eeuw gebouwd is. Het gebouw heeft niet alleen een geweldige uitstraling, er staat ook standbeelden buiten die er fantastisch uitzien. Ze zijn allemaal gemaakt van steen en marmer waardoor ze er uitzonderlijk uitzien.

Baptistery

Dit is een 54 meter hoog gebouw dat er prachtig uitziet. De belangrijkste attractie is de buitenkant van het gebouw omdat het gebouw een mooie uitstraling heeft. Ook de binnenkant van het gebouw ziet er uniek uit en is geweldig gedecoreerd.

Campo Santo

Dit is een gebouw gemaakt van speciale stenen die het een mooie en aantrekkelijke uitstraling geven. Naast het gebouw zelf is de belangrijkste attractie de binnenplaats met een gazon.

  • Op het gazon bevindt zich gras en het is omringt door bloembedden die het geheel heel mooi maken.
  • Het gazon kan ook van bovenaf bekeken worden wat een prachtig beeld geeft. Deze plek is ook een gave bestemming voor fotografen.

Rivier Arno

Deze rivier loopt door Pisa en is een bezienswaardigheid op zichzelf. Deze rivier bied je een pad door de stad met een prachtige, kalme omgeving. Daarnaast krijg je een geweldig uitzicht vanaf de rivier. Er zijn prachtige landschappen te zien.

In Pisa krijg je het complete toeristische plaatje in één stad, vanwege de historische gebouwen en geweldige uitzichten. In dit artikel hebben we de plekken besproken die je echt moet bezoeken als je in Pisa bent.

https://www.autoitaly.nl/