Weblinkjes
Image default
Financieel

Online geld lenen bij Cofidis is goedkoper dan bij een traditionele bank

Goed, je wilt dus geld lenen bij Cofidis, anders was je waarschijnlijk niet op deze pagina terecht gekomen. Ik ga hier geen mooie verkooppraatjes houden over de beste lening, de goedkoopste lening of de snelste lening. Ik probeer in dit artikel uit te leggen, wat de voordelen zijn van online geld lenen, waar je op moet letten en ik zal ook de nadelen hiervan benoemen.

Online geld lenen.

Het grote voordeel van online geld lenen is dat het gemakkelijk is. 24 uren per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar is het mogelijk om een aanvraag voor een lening te doen.  Je kan de aanvraag doen op het tijdstip welke jou het beste uitkomt.

Online geld lenen is ook lekker anoniem. Je hoeft geen bankkantoor binnen te stappen, met de kans allemaal bekenden tegen te komen. Als je geld gaat lenen is dat iets wat jou aangaat en niet de hele buurt.

Persoonlijk vind ik het aller belangrijkste voordeel de prijs. In alle gevallen is online geld lenen goedkoper dan bij een traditionele bank. Een bank die alleen zaken doet via het internet, heeft geen duur kantoorpand nodig, veel minder bankmedewerkers etc. Dit voordeel krijgen wij als klanten doorberekend en resulteert in een lager rente percentage.

Bespaar veel tijd.

De snelheid van online geld lenen ligt ook een stuk hoger. Je hoeft namelijk niet eerst een afspraak te maken met een bankmedewerker. Als je namelijk pech hebt, kan deze pas een keer over een week.

Als jij nu via het web een lening wilt aanvragen, is dit mogelijk. Er wordt vaak direct een offerte opgemaakt die je via de mail ontvangt. Vervolgens zal de bank ook stukken van je willen ontvangen, om zodoende te controleren of je daadwerkelijke situatie klopt met de situatie zoals je hebt opgegeven in je aanvraag.

Het gaat hierbij vaak om legitimatiebewijs, loonstrook en bankafschriften. Als je deze direct opstuurt is de kans heel groot dat binnen 1 of 2 werkdagen het geld op je rekening staat.

Hoeveel geld bespaart mij dat dan?

Online geld lenen is over het algemeen een stuk goedkoper dan lenen bij een traditionele bank. Ik neem even proef op de som en kijk op de site van de Rabobank (datum: 1 oktober 2012) en van de Ribank (online geldverstrekker)  Ik wil lenen een bedrag van € 35.000,- en dit in een periode van 10 jaar terug betalen.

Bij de Rabobank betaal ik 8,3% op jaarbasis

Bij de Ribank een online geldverstrekker betaal ik 5,7% op jaarbasis

Dit scheelt dus zomaar even 2,5% per jaar. 2,5% van 35000 euro is 875 per jaar Die ik eigenlijk even zomaar verdien. De meeste mensen stappen zomaar naar binnen bij een bank en lenen het geld. Omdat ik de weg ken bespaar/verdien ik super veel geld. Als ik 10 jaar lang gebruik maak van mijn krediet en iedere keer weer geld opneem scheelt dit gewoon bijna € 10.000,- ofwel een leuke auto.

1 ding scheelt, jij kent de weg ook, anders had je niet op deze pagina gezeten. En als je de weg nog niet helemaal gevonden hebt, help ik je daar mee. Zonde om zoveel voordeel te laten liggen toch?

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

Ik heb heel kort een rapportje gemaakt met de zaken waar je op moet letten als je een lening gaat aanvragen. Ook heb ik 3 aanbieders geselecteerd, die zich onderscheiden door middel van prijs, klantvriendelijkheid en snelheid. Ik zou hier zeker een offerte aanvragen.

Pas op voor de provisiejagers

In het land van online geld lenen, zijn er helaas ook een heleboel partijen actief, die niets anders willen dan zoveel mogelijk geld verdienen ten koste van jou. Voor deze praktijken wil ik je dan ook echt waarschuwen. Sterker nog binnenkort zal ik een heel artikel hier over schrijven.

Als je een lening aanvraagt, het maakt niet uit waar geldt het volgende:

1)      De enige kosten die in rekening mogen worden gebracht zijn de kosten in de kredietvergoeding. Naast het rentepercentage mag dus absoluut geen bedrag aan kosten in rekening worden gebracht.

2)      Koppelverkoop is verboden. Dus zaken als, je krijgt alleen deze lening als je ook bij ons een overlijdensrisicoverzekering afsluit, mogen absoluut niet.

Bij de partijen die in mijn rapport aanbeveel is hier geen sprake van en kan je zonder allemaal poespas een goedkope lening regelen.

Let op geld lenen kost geld

Online geld lenen heeft ook een negatieve kant. Ik heb hem al eerder met je besproken, namelijk dat je het helemaal anoniem kunt regelen.

Als je bij een bank naar binnen stapt, bestaat de kans dat een medewerker tegen je zegt, zal je dat nou wel doen geld lenen voor je vakantie? Op internet is die controle een stuk minder in ieder geval.

De oplossing die daarvoor is bedacht, is het zogenoemde klantprofiel. Als je online een lening afsluit, wordt je geconfronteerd met een vragenlijst. Deze lijst is er om te controleren of de lening wel bij je past.

Neem het voorbeeld van de vakantie. Je wilt 2000 euro lenen voor je vakantie en deze in 48 maanden terugbetalen. Je hebt dan een lekker laag maandbedrag, dus merkt er eigenlijk helemaal niks van dat je een lening hebt, top toch?

Nee dus! 48 maanden is 4 jaar. Je bent dus 4 jaar bezig met het terugbetalen van je lening  voor 2 weken vakantie. Als je over 1 of 2 jaar weer op vakantie wilt, kan dit niet omdat je nog steeds bezig bent met het terugbetalen van de vorige lening. Dit voorbeeld moet gewoon binnen 1 of 2 jaar terug betaald zijn. Middels een speciaal ontwikkeld vragen formulier zorgen de online banken ervoor dat de lening aansluit bij jouw behoefte. Lijkt mij wel zo fijn!

Samenvattend is online geld lenen bij Cofidis de goedkoopste manier voor een geldlening. Het is wel belangrijk om op een aantal zaken te letten. In mijn rapport heb ik deze kort en bondig op een rijtje gezet en kan je door het opvolgen van mijn tips honderden en soms duizenden euro’s besparen.

Mocht je zelf ervaringen hebben met online geld lenen bij Cofidis hoor ik dat graag en deel ik dat hier op de site, zodat we daar allemaal wat aan hebben!

Voor meer info : website bezoeken