Weblinkjes
Image default
Dienstverlening

De verschillende vormen van een haartransplantatie

Bij het laten uitvoeren van een haartransplantatie is het prettig om van tevoren alle opties te verkennen. Wat voor soort haartransplantatie zijn er en welke wilt u laten uitvoeren? Het is dan ook verstandig om u te laten ondersteunen door een professional op het gebied van haartransplantaties. De Haarstichting is dé expert op het gebied van alles wat met haar te maken heeft. Zij vertelt u dan ook graag meer over de diverse methoden die er zijn voor het laten transplanteren van haar.

Voor welke haartransplantatie kiest u?

De keuze voor het soort haartransplantatie dat bij u past, kan een hele opgave zijn. Zo heeft u bijvoorbeeld de FUE-Haartransplantatie. Bij deze nieuwe techniek worden de haarwortels één voor één met een holle naald uit het achterhoofd verwijderd. De FUE haartransplantatie techniek wordt gebruikt om haarzakjes te transplanteren van de ene plek van het hoofd naar een andere plek. Er is bij de FUE-methode geen sprake van een groot litteken, de hersteltijd is korter en de kans op complicaties is kleiner. Naast de FUE-haartransplantatie is er ook de langere bestaande FUT-haartransplantatie. Bij deze methode wordt er uit het achterhoofd een strook met haar verwijderd.

Laat u adviseren over een transplantatie

Anders dan bij de FUT- en de FUE-methode worden met de Frêchet-extender methode geen haren getransplanteerd, maar wordt het kalende gebied verkleind. De Frêchet-extender behandeling is namelijk gebaseerd op het oprekken van de huid. Tot slot kunt u ook kiezen voor een HaarStamcel Transplantatie. Een HaarStamcel Transplantatie is een transplantatietechniek, waarbij de haarzakjes in zijn geheel of gedeeltelijk uit het donorgebied worden geoogst. Na het oogsten en een kwaliteitscontrole worden de haarzakjes in het transplantatiegebied geïmplanteerd. Deze methode wordt gezien als het meest veelbelovende onderzoek waar men momenteel mee bezig is. Zoek een kliniek voor uw haartransplantatie met de ondersteuning van de Haarstichting.