Weblinkjes
Image default
Boeken en Tijdschriften

Je vrijstaande huis uitbreiden

Als je gaat verhuizen van een standaard rijtjeshuis naar een vrijstaand huis zijn er talloze opties. Je krijgt ineens veel meer ruimte en mogelijkheden om te doen wat je wilt. In dit artikel lees je over een aantal leuke toevoegingen voor je nieuwe vrijstaande huis.  

Allereerst heb je bij een vrijstaand huis vaak een aardig stuk tuin wat er omheen ligt. Hier kan heel veel mee gedaan worden. Als je kinderen hebt is het bijvoorbeeld een top idee om een trampoline in te graven waar ze zich uren op kunnen vermaken. Je kan ook twee kleine doeltjes neerzetten om een voetbalveldje te creëren.  

Voor de ouders is natuurlijk ook genoeg te doen in de tuin. Koop bijvoorbeeld een mooie lounge set voor in de tuin. Zo’n set bestaat vaak uit een bank en wat stoelen waarop je heerlijk van het zonnetje kan genieten. Een lounge set kan nogal wat kosten, maar je kan het zo gek maken als dat je zelf wilt. 

Er zijn natuurlijk ook opties die een stukje meer geld kosten. Dit zijn de echte investeringen. Denk bijvoorbeeld aan het leggen van rieten dakbedekking op je huis, in plaats van die standaard dakpannen die iedereen heeft. Ik raad aan om het dak te laten leggen door een ervaren rietdekker. Een reden waarom een rieten dak zo populair is, is om de uitstraling die het geeft aan een huis. Je huis zal er elke dag een beetje anders uitzien, omdat het riet mee veranderd met de weersomstandigheden. Een nadeel is wel dat het om de zoveel jaar een goede onderhoudsbeurt moet krijgen.  

Een andere leuke toevoeging is een overkapping. Hier kan je heerlijk onder zitten als je op een warme dag even in de schaduw wilt. Ook kan je onder zo’n overkapping fijn je barbecue kwijt. Het duurt wel een tijdje om neer te zetten. 

Voor meer info : website bezoeken