Weblinkjes
Image default
Banen en opleidingen

Van 24 tot 40, of hoe kan een 50-plusser een baan vinden?

human resource career

De moderne wereld wil jong en ambitieus! En wat te doen als de jaren verstrijken, ambities blijven, en de werkgever kijkt naar leeftijd en ziet geen professionaliteit!

Er zijn veel eeuwige vragen en een daarvan is deze: hoe vind je een baan als je ouder bent dan 50, maar ben je jong van hart, opgewekt van geest en zit er nog poeder in de kolven?

Een groot aantal cv’s van senior kandidaten komen naar mij toe. Met uitstekende werkervaring, stabiel en succesvol, met aanbevelingsbrieven en natuurlijk met verzoeken om een ​​droombaan voor hen te vinden. Ook sollicitaties op vacatures komen: we willen jong en veelbelovend, met brandende ogen (ik krimp ineen bij deze woorden), maximaal – 40 jaar – dit is de limiet! Waarom gebeurt dit, wat zijn de zorgen van de werkgever over de leeftijd en hoe kan de kandidaat bewijzen dat deze angsten soms tevergeefs zijn?

De leeftijdskandidaat past niet in het team, want we zijn allemaal jong, actief en sociaal!

Meestal snijden ze het cv meteen af ​​als ze zien dat ze ouder worden. Ik ben het ermee eens dat de kans hier 50 tot 50 is. Maar ik denk ook dat het op zijn minst dom is om een ​​persoon uit te roeien zonder persoonlijk met hem te praten. Als ik zie dat iemand een professional is, maar qua persoonlijke kwaliteiten past hij in het beschreven cliëntprofiel, dan zal ik hem zeker aanbevelen. Je kunt zoveel zeggen als je wilt: “Ik ben zo sociaal en jong van hart”, maar wanneer iemand zelf naar een persoonlijke ontmoeting komt en de sfeer voelt, zal hij begrijpen hoe hij erin past, en misschien zal hij weigeren. De werkgever zal de kandidaat dan ook vragen om het aanbod te accepteren (zoiets bestond in de praktijk).

Wat een potentiële werknemer zou moeten doen:

Ik ben bang dat ze stenen naar me zullen gooien, maar ik raad aan om een ​​beetje vals te spelen in het cv, zodat het tot het einde wordt gelezen en niet wordt gesloten als ze 50+ zien.

  • Verwijder de leeftijd zodat je cv naar beneden begint te scrollen.
  • Beschrijf alleen uw werkervaring van de laatste 8-10 jaar (het is niet nodig om te beschrijven wat u in de verre jaren nog deed. Dit heeft zijn relevantie verloren. Uw cv mag niet meer dan drie bladen bevatten.
  • Onderwijs: wees hier eerlijk en vermeld het jaar)
  • Over mij: laat je beste kanten zien. Een paar hobby’s (alleen zonder links naar YouTube), liefde voor reizen. Een regel is genoeg.

Een oudere kandidaat neemt informatie niet goed op en is moeilijk te trainen!

Ja, het menselijk brein wordt niet flexibeler en sneller met de leeftijd, maar dit is individueel. Als je de eerste hindernis overwint en naar een persoonlijke ontmoeting gaat, kun je de werkgever vragen om een ​​testtaak te geven en deze af te ronden, of je kunt een ‘proefversie’ doorlopen (al dan niet betaald) om jezelf te laten zien, en tegelijkertijd begrijpen hoe goed je met het team kunt opschieten.

De leeftijdskandidaat is niet in de trend, hij is niet op de hoogte van de laatste trends!

Geef in het veld “Over jezelf” de laatste cursussen en trainingen aan die je hebt gevolgd, de belangrijkste prestaties. Dit zal dienen als een goede illustratie dat u op de golf van het laatste nieuws zit. Schrijf gewoon geen epische roman. 3-4 regels zijn genoeg, lettergrootte 12-14)

Beste werkgevers, wees alsjeblieft niet zo kritisch. Negatieve ervaringen uit het verleden zijn niet altijd een reden om goede werknemers te wieden. Kandidaten, wees realistisch en optimistischer. Wie zoekt, vindt altijd! Een goede specialist is overal dierbaar.

seekers kickstart

https://www.globalrecruitment.info/