Weblinkjes
Image default
Auto’s en Motoren

Wat te doen met jouw oude auto? Drie mogelijkheden!

Heb jij een oude auto die eigenlijk alleen maar op jouw oprit stilstaat? Geef jij de voorkeur aan één van jouw andere auto’s? En wil jij daarom iets nuttigs met jouw oude auto gaan doen? Dan heb je daar meerdere mogelijkheden voor. Ongeacht voor welke mogelijkheid je kiest, is het interessant om jouw oude auto te verkopen. Je kunt hier immers nog een mooi bedrag voor ontvangen, terwijl je ook afscheid neemt van de autokosten.

Mogelijkheid 1: verkopen aan een occasionbedrijf

Jouw auto verkopen is prima mogelijk aan een occasionbedrijf zoals AutoScout24. Het lastige hierbij is alleen dat dit bedrijf zelf ook winst wilt gaan maken op jouw auto. Dat resulteert in een relatief lage bieding. Erg jammer, maar in principe niks aan te doen als je voor deze mogelijkheid kiest. Het enige wat je nog zou kunnen proberen, is om succesvol te onderhandelen over een hogere bieding.

Mogelijkheid 2: inruilen bij een dealer

Ben je voornemens om een nieuwe auto aan te gaan schaffen? En wil je daarom afscheid van jouw huidige auto nemen? Dan doe je er verstandig aan om eens te na te gaan of je jouw huidige auto bij de dealer in kunt ruilen. In dat geval vang je immers twee vliegen in één klap: je koopt een nieuwe auto, terwijl je jouw huidige auto direct inruilt. Dit betekent onder meer dat je helemaal geen omkijken meer hebt naar de verkoop van jouw auto.

Mogelijkheid 3: aan een opkoper verkopen

Tot slot is het ook nog mogelijk om jouw auto aan een opkoper te verkopen. Je kunt hierbij denken aan de opkoper bij jou in de buurt, maar je kunt ook denken aan Ikwilvanmijnautoaf.be. Via deze partij kun je jouw oude auto snel én tegen een hoog bod verkopen. Je bent hierbij ook nog eens verzekerd van een fijne en snelle afhandeling. Binnen de kortste keren ben je van jouw auto af, terwijl je hier nog een mooi bedrag voor hebt ontvangen.

Welke mogelijkheid spreekt jou het meeste aan? Ongeacht voor welke mogelijkheid je kiest, geniet je van een belangrijk voordeel: je hebt niks meer te maken met de (vaste) autokosten. Alleen dat al zorgt voor een flinke besparing.