Weblinkjes
Image default
Auto’s en Motoren

De premie van je autoverzekering

premie van je autoverzekering beïnvloeden

De premie die je voor je autoverzekering moet betalen wordt berekend aan de hand van allerlei gegevens. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar het doel waarvoor je de auto gebruikt. Rij je privé en niet heel veel kilometers of heb je je auto nodig voor je werk en zit je hele dagen op de weg? Dat maakt uiteraard een groot verschil. Verder wordt er door de verzekeraar een inschatting gemaakt van de risico’s. Daarbij zal men onder andere kijken naar bijvoorbeeld je woonplaats. Statistisch gezien is het namelijk zo dat de kans op ongevallen in een (grote) stad groter is dan op het platteland. Ook je leeftijd speelt een rol. Jonge, beginnende automobilisten zijn bijvoorbeeld ook vaker betrokken bij ongevallen.

 

Het bonus-malus systeem

En natuurlijk zal men ook rekening houden met je schadeverleden. Immers, heb je in het verleden vaak brokken gemaakt, dan zal de verzekeraar je als een verhoogd risico beschouwen. Officieel is in 2004 het bonus-malus systeem dan wel afgeschaft, maar verzekeraars maken er nog steeds gebruik van bij de inschatting van je risico op schade door ongevallen. Het werkt heel simpel. Je kunt punten krijgen voor ieder jaar dat je zonder schade hebt gereden. Hierdoor daalt je zogenaamde bonus-malus graad en zal je premie ook omlaaggaan.

 

Vergelijk autoverzekeringen vrijblijvend

Als je een autoverzekering gaat afsluiten of overweegt om over te stappen naar een andere aanbieder, maak dan eerst eens een vergelijking van diverse verzekeraars. Dat kan bijvoorbeeld hier. Als je de simulaties invult, krijg je vrijblijvend offertes toegestuurd. Let op dat wanneer je wilt overstappen, je dat op tijd doet. Je doet er verstandig aan om zo’n drie maanden voor de vervaldatum de simulatie in te vullen en de eventuele overstap te beginnen regelen. Doe je dat niet, dan zal je oude verzekering automatisch voor een jaar verlengd worden.

Voor meer info : website bezoeken