Weblinkjes
Image default
Aanbiedingen

Wat is Ayahuasca?

Toegegeven, voordat ik dit blog schreef, had ik nog nooit van Ayahuasca gehoord. Dus ook ik moest op ontdekkingsreis om dit blog te kunnen schrijven. Dit is wat ik voor je gevonden heb over Ayahuasca. Ayahuasca is een Zuid-Amerikaanse hallucinogene drank. Je maakt dit drankje met spullen die je vrij op het internet kunt kopen door twee planten die in het Amazonegebied voorkomen te laten inkoken. DMT is een stofje dat in één van deze twee planten voorkomt. En van dit stofje ga je flink hallucineren. De thee heeft een bruinrode kleur en smaakt erg bitter. Je gebruikt deze thee uitsluitend onder professionele begeleiding tijdens een ceremonie. Wanneer je het drankje van Ayahuasca hebt gedronken zul je tijdens de roes waarin je daarna verkeert, moeten overgeven.

Wat doet Ayahuasca voor je?

Wanneer je de juiste dosering inneemt, zal Ayahuasca je een sterke roes bezorgen waarin je te maken krijgt met visuele hallucinaties. Je kunt felgekleurde beelden zien. De beelden bewegen erg snel en wanneer je de hebt gedronken kan het zijn dat je religieuze en mystieke ervaringen hebt en contact krijgt  met vreemde wezens. Direct na het innemen van Ayahuasca zijn de ervaringen nogal onprettig omdat je er misselijk en duizelig van wordt. Ook ga je flink transpireren. Je zult ook moeten overgeven. Daarna beginnen de hallucinaties. Deze kunnen wel 2 tot 6 uur aanhouden! De duur van je hallucinaties is afhankelijk van de dosering die je inneemt. Nog zo’n 8 uur lang voel je de nawerking.

Waarom zou je Ayahuasca gebruiken?

Gezien de nogal vervelende effecten die het drinken van de Ayahuasca drank in het begin op je kunnen hebben zou je denken, dat drink ik nooit! Maar het drankje zorgt voor een ‘opening naar je ziel’.  Wanneer je een trauma te verwerken hebt, kan het drinken van Ayahuasca tijdens een ceremonie bij de Innerlijke reis je verlichting geven. Gebeurtenissen die je als kind hebt meegemaakt kunnen je ineens veel meer betekenis geven. Waardoor je de negatieve invloeden van zo’n gebeurtenissen beter aan kunt.

Wat ik je aanraad als je op zoek bent naar verlichting, is het verkennen van de site van Innerlijke Reis zeker aan te raden. Lees de interviews en bereid je goed voor voordat je besluit deze krachtige drank (altijd onder begeleiding!), uit te proberen.