Verschillende benodigdheden voor gebruik van overdrukfilters

Dankzij kwalitatieve overdrukfilters helpt u uw personeel om in een gezonde omgeving te werken. U kunt op deze manier namelijk vervuilde lucht zuiveren. Het overdruksysteem zorgt ervoor dat de lucht wordt gefilterd voordat deze in de afgesloten ruimte terecht komt. Op deze manier heeft u binnenin de ruimte alleen maar schone lucht. U heeft hiervoor echter nog meer nodig dan alleen de overdrukfilters. Zo is het in de eerste plaats belangrijk om de cabine goed af te dichten zodat er binnen een druk van minimaal 100 Pa kan ontstaan. Ook is er airconditioning nodig om frisse lucht binnen de cabine creëren. Ten slotte heeft u een A.O.C. controller nodig. Deze meet de waarde van overdruk in de cabine en geeft de vervuilingsgraat weer. Voor al uw benodigdheden bij luchtzuivering onder één dak, kunt u terecht bij een specialist genaamd Brotec Benelux.

Lucht zuiveren op een innovatieve manier met overdrukfilters

Overdrukfilters worden gebruikt om op een moderne manier de lucht in een afgesloten ruimte te zuiveren. Het werkt als volgt. De overdrukfilter heeft een filterkast en een ruimte waarin een blower is geplaatst. Door de te zuiveren ruimte goed af te dichten ontstaat er een minimale druk van 120 Pa. Dit wil zeggen dat er geen lucht van buitenaf in de cabine of ruimte kan komen. U kunt zelf kiezen of u gebruik maakt van een stof- of actief koolfilter. Beiden zuiveren de lucht die in de ruimte of de cabine wordt geblazen. Hierdoor komt er dankzij de overdrukfilters uitsluitend zuivere lucht in de te zuiveren ruimte. U kunt uw overdrukfilters het best bestellen bij een bedrijf dat zich hierin heeft gespecialiseerd, bijvoorbeeld Brotec Benelux.

Het belang van kwalitatieve overdrukfilters

Er wordt in verschillende sectoren gebruikgemaakt van overdrukfilters. In diverse sectoren is het letterlijk van levensbelang om deze filters te gebruiken. U kunt hierbij denken aan werkzaamheden zoals sloopwerk en bodemsaneringen. Sterker nog, bij deze werkzaamheden zijn overdrukfilters zelf verplicht. Dat komt omdat de luchtvervuiling die vrijkomt bij deze werkzaamheden ernstige gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Door gebruik te maken van overdrukfilters zorgt u ervoor dat men in schone lucht werkt. Zo draagt u bij aan de gezondheid en het welzijn van uw personeel. Dat is waarom het zo belangrijk is om gebruik te maken van kwalitatieve overdrukfilters van een specialist als Brotec Benelux. Hier vindt u overdrukfilters met een modulair ontwerp waardoor u ze makkelijk zelf kunt monteren en er direct mee aan de slag kunt.

Voor meer info : website bezoeken