Weblinkjes
Image default
Tuin en buitenleven

Een schutting van goed hout is het halve werk

Met een schutting van goed hout heeft u geen last meer van de buren. Een mooie schutting maakt dat u meer privacy heeft in uw tuin. Bovendien kan een schutting, of andere erfafscheiding, veel invloed hebben op de uitstraling en de sfeer van uw tuin. Een schutting van strakke horizontale planken geeft al snel een moderne look and feel, terwijl verticale lijnen uw tuin groter doen lijken. Bovendien is de houtsoort en de kleur van het hout van grote invloed op de totale uitstraling. Maar het belangrijkste is misschien wel dat het hout van goede kwaliteit is. Een schutting krijgt immers veel te verduren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan regen: vocht kan hout aantasten. Maar ook harde wind kan uw schutting beschadigen. En wat te denken van spelende kinderen? Soms wordt er in een schutting geklommen of er wordt er heel strategisch een voetbaldoel voor geplaatst. Kies daarom voor goed hout. Dat is het halve werk.

Ook het model is van belang

Ook wat betreft de constructie is het belangrijk dat de schutting goed ontworpen is. Wist u bijvoorbeeld dat de palen van een schutting vrij diep de grond in moeten? Anders zou uw nieuwe schutting van hout weleens zomaar kunnen omvallen bij het eerste briesje. Hoe diep is afhankelijk van de grondsoort. Soms kan het zelfs nodig zijn de palen vast te zetten met beton. Ook wat betreft het uiterlijk speelt de constructie een rol. Voor totale privacy is een dichte schutting een goed idee, maar als u af en toe een praatje met de buren wil maken, is het wellicht leuker om de planken op enige afstand van elkaar te monteren, of bijvoorbeeld niet te hoog te maken.

Vakkundig een schutting laten plaatsen

U hoort het al: er komt nog best veel bij kijken, bij zo’n schutting. Daarom is het verstandig even advies in te winnen bij een houthandel, zoals bijvoorbeeld Houthandel Van der Heijden. U kunt daar terecht voor alles van tips en hout, tot montagematerialen en gereedschappen voor uw schutting. Ziet u het niet zitten om zelf een schutting te maken en te plaatsen? Laat u dan ontzorgen. Ze bieden ook kant-en-klare schuttingen, desgewenst inclusief plaatsing. U kunt de hele klus aan vakmensen overlaten. Dat is pas gemak!

Gerelateerde artikelen

Maak de tuin van je dromen