Weblinkjes
Image default
Muziek

Mobiel streamen

Met je smartphone kun je vandaag de dag bijna elk nummer van welke artiest dan ook op je mobiel streamen. Voor het streamen van muziek zijn meerdere apps ontwikkeld voor zowel iOS als Android.
De bekendste muziek streaming dienst is waarschijnlijk Spotify. Via deze app kun je gratis muziek streamen, maar heeft wel zijn beperkingen. Je krijgt vaak advertenties tussen de liedjes door en je kunt alleen willekeurig je lijst afspelen. Dit doen ze natuurlijk omdat ze je willen aanzetten tot het aanschaffen van een abonnement, dit kost 10 euro per maand. Hiermee krijg je geen advertenties en zit er geen restrictie op het aantal nummers. Daarnaast kun je de nummers ook downloaden en afspelen onderweg zonder dat je data gebruikt.
Deezer is eigenlijk het kleine broertje van Spotify. Voornamelijk T-Mobile klanten maken gebruik van deze dienst. Het in de regel hetzelfde als Spotify. Je kunt de dienst ook gratis gebruiken, maar slechts 2 uur per maand. Voor 6 euro per maand heb je een premium abonnement.
Soundcloud is de app voor mensen die warm worden van DJ’s. Hier vind je vooral DJ mixes en sets. Hiermee richten ze zich op een andere doelgroep dan Spotify en Deezer. De app is gratis en er bestaat ook geen betaalde functie.
Google Play Music is de muziekdienst van Google. Via deze app kan je muziek luisteren die je zelf op je telefoon hebt gezet. Ook kun je er nummers kopen.

En als je geen zin of inspiratie hebt om zelf nummers te kiezen heb je natuurlijk altijd de internet radio nog! Ook mogelijk om te stream vanaf je mobiel of gewoon lekker thuis achter je computer of laptop. Via de zo gehete radioportals, zoals radioguide.fm, kun je helemaal zelf kiezen waar je zin hebt. Ze hebben de keuze uit tientallen radiostations en met één klik ben je geswitcht naar het volgende station. Ideaal!

Voor meer info : website bezoeken