Weblinkjes
Image default
Kinderen

Waar herken je goede kwalitatieve kinderschoenen aan?

Ben je op zoek naar mooie kinderschoenen voor de kleine, maar weet je niet waar een goede kwalitatieve kinderschoen aan moet voldoen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Verder wordt besproken welke aspecten kinderschoenen moeten hebben, wat voor schoenen je absoluut niet moet aanschaffen en waarom kinderschoenen zo belangrijk zijn voor de voeten van je kind.

Zit de ontwikkeling niet in de weg

Slechte kinderschoenen kunnen de ontwikkeling van je kind in de weg zitten. Slecht kan zitten in te kleine schoenen, zolen die niet sterk genoeg zijn of een hiel die niet de bescherming biedt die een voet nodig heeft. Kindervoeten zijn op jonge leeftijd zeer kwetsbaar en zullen ook veel groeien. Als je te kleine kinderschoenen aanschaft kunnen de voeten gaan buigen en verkeerd groeien of een stuk minder groeien. Het belang van goede kinderschoenen is dus zeer groot.

Waar moet een kinderschoen aan voldoen?

Ten eerste is het belangrijk om de maat te weten die je moet kopen. Hiervoor zul je dus de voeten van je kind moeten opmeten. Het beste kan je een voet van een kind opmeten door de voet te plaatsen op een stuk papier, en de omtrek van de voet met potlood op papier te zetten. Als je dan goed de maten weet kan je schoenen gaan kopen. Koop altijd kinderschoenen die iets groter zijn, waar dus groeiruimte is, maar zorg er wel voor dat de schoenen ook weer niet te groot zijn. Een duim tussen de grote teen en de punt van de schoen is vaak goed. Naast de maat moeten de zolen buigzaam zijn, flexibel zijn maar ook stevigheid bieden. Hoe kleiner de maat schoenen hoe soepeler de schoen eigenlijk moet zijn. Zo moet een peuter een soepele schoen hebben en kinderen met grotere maten hebben al wat meer stevigheid nodig.

Tot slot moeten de schoenen ook tegen een stootje kunnen. Vooral bij jongens is het geval dat schoenen snel kunnen slijten en dan wil je als ouder natuurlijk graag dat deze slijtage minder snel voor zal komen. Dit heeft te maken met hoe de schoenen kwalitatief zijn, maar ook met de manier hoe ermee wordt omgegaan. Zolang de schoenen kwalitatief goed zijn en aan de eisen voldoen maakt de prijs niet uit. Vaak zijn duurdere schoenen ook duurder door het merk. Zo zijn grote merken veelal duurder dan bescheiden merken.

Doe dit absoluut niet!

Ouders van kinderen hebben een dikke portemonnee nodig. Een kind kost nou eenmaal veel geld. Dit resulteert er in dat ouders van kinderen bepaalde overwegingen hebben om kosten te besparen. Dit kan op van alles zijn, maar het gebeurt helaas veel in kinderkleding en kinderschoenen. Zo worden schoenen van broers of zussen doorgegeven aan de volgende generatie, of worden er tweedehands schoenen gekocht. Dit wordt sterk afgeraden. Versleten schoenen bieden namelijk niet altijd de bescherming meer die een kind nodig heeft. Ook zijn zolen en andere onderdelen van de schoen mogelijk beschadigd. Als je dan toch wilt besparen als ouder zijnde. Dan kan je het beste kopen tijdens een kinderschoenen sale. Zo verkopen veel partijen kinderzomerschoenen in de winter voor een goedkopere prijs en andersom natuurlijk ook.