Weblinkjes
Image default
Financieel

Voorbeeld betalingsherinnering

Een voorbeeld betalingsherinnering

Je hebt nodig een voorbeeld betalingsherinnering. U wilt ook betaald hebben dus moet u wel actie nemen. Het versturenvan een ingebrekestelling is vaak een laatste redmiddel. Uiteraard bent u bang uw klant kwijt te raken. Daarom is het zeer belangrijk dat uw degene die moet betalen niet schrikt van de sommatie. Deze zal vriendelijk maar ook daadkrachtig moeten zijn. De degene die moet betalen moet betalen want het houdt hier nu echt op. Een betalingsherinnering kunt u composeren uit een goede voorbeeldbrief. Bill kan ook een laatste herinnering  naar de schuldenaar sturen.

De wettelijke eisen

Bij consumenten moet je laatste aanmaning aan een aantal wettelijke verplichtingen voldoen. Met twee voorwaarden  dient rekening gehouden te worden. De debiteur moet nog 14 dagen de tijd krijgen om te betalen. En de eventueel bijkomende hoge kosten moeten exact vermeld worden. Onze voorbeeld betalingsherinnering is hiervoor een goede leidraad. Ook voor het innen van contributies is de voorbeeldbrief geschikt. Bij consumenten moet je verplicht een ingebrekestelling versturen. Voor zakelijke klanten ligt het allemaal anders. Wanneer de factuur verloopt is men direct bijkomende kosten verschuldigd.

Een incassobureau inschakelen

Ook kun je de voorbeeld betalingsherinnering verhogen met wettelijke rente. Een ZZP-er kan niet teveel onbetaalde bonnen tegelijk hebben. Hij moet ook zijn rekeningen voldoen en kan dat niet als er geen geld is. Je mag wettelijke rente bij de degene die moet betalen in rekening brengen. Wettelijk gezien mag dat als de vervaldatum is vervallen. Blijft men ingebreke met het betalen van de factuur. Dan kan er een incassobureau ingeschakeld worden. Heeft nog geen betalingsherinnering verstuurd? Ook dan kunt u het incassobureau inschakelen. Ons kantoor zal dan de laatste sommatie versturen als dat nodig is.

Voor meer info : website bezoeken