Weblinkjes
Image default
Electronica en Computers

Welke metingen kunt u doen met een afstandssensor?

Als u een afstandssensor gebruikt dan kunt u daar zeer nauwkeurige metingen mee doen. Deze sensoren worden gebruikt in verschillende sectoren. De bouw is uiteraard de bekendste. Op een bouwplaats kunt u met behulp van een afstandssensor zeer nauwkeurige metingen doen voor het slaan van heipalen of het plaatsen van de fundering. Ook tijdens de bouw van de woning is het belangrijk om de plaatsbepaling zeer nauwkeurig te doen zodat muren correct worden gemetseld. Het gebruik van sensoren betekent een aanzienlijke tijdsbesparing omdat metingen uiteraard veel sneller en nauwkeuriger kunnen worden uitgevoerd.

Andere sectoren die sensoren gebruiken

Niet alleen de bouw gebruikt afstandssensoren, ze worden ook gebruikt bij onder andere de wegenbouw. Voor het nauwkeurig aanleggen van een nieuwe weg is een afstandssensor erg belangrijk. Als de weg er ligt moet er wellicht ook markering worden aangebracht. Ook daarvoor wordt een sensor gebruikt. Die bepaalt precies waar de belijning moet komen, dit hoeft dus niet meer handmatig te worden bepaald. De belijning wordt gelijkmatig aangebracht, conform de regels die daarvoor bij wet zijn vastgelegd. Daarnaast gebruiken schilders deze sensoren om snel de afmetingen te kunnen bepalen van deuren, kozijnen en andere te schilderen oppervlakken. Zo kan nauwkeurig de hoeveelheid benodigde verf worden ingekocht.

Afstandssensoren koopt u bij de professional

Het belang van goede en nauwkeurige metingen kan van groot belang zijn. Soms is meten tot op de millimeter nodig. Dit kan allemaal met een afstandssensor. Als u op zoek bent naar een betrouwbare afstandssensor dan kunt u daarvoor terecht bij DIS Sensors in België. Dit bedrijf levert de sensoren uit voorraad. U kunt ook een aanvraag indienen voor maatwerk. Alle informatie over het productassortiment van DIS Sensors vindt u op de website. Hier kunt u ook het contactformulier invullen als u een vraag wilt stellen of een offerte wilt aanvragen. U krijgt dan zo spoedig mogelijk een reactie.

https://dis-sensors.com/be-nl/