Weblinkjes
Image default
Aanbiedingen

Wat is kattenvoer hypoallergeen?

Wat is kattenvoer hypoallergeen?

Gelukkig zijn allergieën bij katten zeldzaam. Bij voedsel is het eerder een intolerantie dan een ernstige allergie, maar dat betekent nog steeds dat u hun dieet moet aanpassen. Dieren ontwikkelen alleen intoleranties en allergieën voor voedsel dat ze al hebben gegeten. Dus voor katten die een vleesrijk dieet moeten volgen, zijn veel voorkomende intoleranties kip, rundvlees en vis.

Als u hebt vastgesteld dat uw kat lijdt aan een allergie of intolerantie voor bepaalde voedingsmiddelen, kan kattenvoer hypoallergeen het aantal ingrediënten verminderen, zodat u alle triggerende voedseltoevoegingen volledig kunt schrappen.

Koopgids voor kattenvoer hypoallergeen

Ingrediënten

  • U zult bepaalde ingrediënten willen vermijden, dus controleer of uw gekozen kattenvoer hier niets van bevat. Bijvoorbeeld, tenzij uw kattenvoer hypoallergeen specifiek hypoallergeen is, betekent het feit dat vis niet het hoofdingrediënt is niet dat er geen visolie in de koekjes zit.
  • Het belangrijkste is de eiwitbron, die waarschijnlijk de oorzaak is van hun intolerantie. Voor sommigen wil je misschien niets riskeren en in plaats daarvan kiezen voor een neutrale eiwitbron die ze nog nooit hebben gehad of die niet vaak voorkomt in kattenvoer hypoallergeen.
  • Witvis, kabeljauw, zalm en eend zijn allemaal populaire eiwitkeuzes in kattenvoer hypoallergeen. Dit komt omdat ze zelden worden gebruikt in commerciële voeding, dus er is een laag allergeen potentieel.
  • Misschien wilt u ook andere veel voorkomende allergietriggers zoals maïs of gluten vermijden. Eliminatiediëten zijn de beste manier om vast te stellen wat de oorzaak is van de verstoring, maar als de intolerantie ernstig is, kunt u misschien beter snel overstappen.
  • Het is vermeldenswaard dat ook al zegt iets dat het hypoallergeen is, het de ingrediënten zou moeten beperken, dit niet altijd het geval is. Dubbelcheck of je voer nergens in de ingrediëntenlijst voorkomt.

Droog versus nat

Natte kattenvoer hypoallergeen is moeilijker te krijgen. Ze kunnen echter aantrekkelijker zijn voor selectieve eters, omdat de smaak sterker is, en het verhoogt hun vochtgehalte, wat op zijn beurt de spijsvertering bevordert.

Katteneigenaren kiezen vaak droogvoer als hoofdvoer, omdat het niet alleen goedkoper is, maar ook helpt bij de conditie van het gebit. U kunt ze een mix van nat- en droogvoer geven, maar controleer wel of het natvoer geen allergenen bevat.

Veelgestelde vragen

Wat is hypoallergeen kattenvoer?

Kattenvoer hypoallergeen bevat heel weinig ingrediënten, wat helpt bij eliminatiediëten en het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen. Er zit meestal maar één bron van vleeseiwit in, met oliën en vitaminen die ook van deze bron afkomstig zijn. Veel andere voeders mengen vleeseiwitten, zodat uw huisdier een evenwichtige voeding heeft, maar hypoallergene voeding is beperkter.

Hoe vind ik het beste hypoallergene voer voor mijn kat?

Waarvoor is uw kat allergisch of intolerant? Als je dit via een eliminatiedieet hebt uitgewerkt, vermijd dan in principe alles waar dit in zit. Dus als het rundvlees is, kies dan voor kattenvoer hypoallergeen op basis van kip, kalkoen of vis. Veel mensen verwarren hypoallergeen met iets dat graanvrij is, wat niet altijd het geval is, maar het kan nog steeds een oorzaak zijn van maagklachten of intolerantie, dus denk niet alleen dat het vlees de boosdoener is.

Voor welke ingrediënten is mijn kat waarschijnlijk allergisch?

Het kan soms het voedsel zijn dat ze elke dag eten. Geen twee katten zijn hetzelfde. Rundvlees, varkensvlees, vis, soja, zuivel, tarwe en eieren zijn enkele van de meest voorkomende allergenen voor katten, maar ook granen en ander vlees zijn mogelijk. Dit omvat niet alleen het vlees als belangrijkste eiwitbron, maar ook eventuele oliën of andere vitaminen.

Lees hier over hypoallergeen hondenvoer ervaringen!