Inbraaktips

Hoewel het aantal inbraken wel afneemt, volgens de laatste cijfers, is het wel belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. Je treft toch liever geen ongewild persoon binnen je huis of pand aan?

Inbraaktips

 

Naast veiligheidssloten zijn er nog veel meer maatregelen die je kunt nemen om de kans op een inbraak te beperken:

 • Leg uw dure sieraden en contact geld in een kluisje in huis. Of huur een kluis bij de bank.
 • Verstop de huissleutel niet buiten onder de mat of in de tuinkabouter. Iedereen is hiervan op de hoogte, ook inbrekers. Koop een klein sleutelkluisje voor in de schuur.
 • Verzamel geen grote bedragen aan cash in je huis.
 • Registreer dure aankopen, zodat ze moeilijk door te verkopen zijn.
 • Heb je toch cash? Verstop het dan niet in een oude sok of onder een matras.
 • Zorg ervoor dat artikelen zoals iphones na een diefstal niet door te verkopen zijn.

 

Ook met je spullen zijn voorzorgsmaatregelen te nemen:

 • Een alarm schrikt inbrekers vaak af.
 • Doe altijd je deur op slot, ook als je maar 5 minuten weg bent.
 • Ook als een camera. Dit kan eveneens een nepcamera zijn, ter afschrikking.
 • Laat geen ramen open staan op de tweede of derde verdieping.
 • Zorg dat er geen ladder, container o.i.d. tegen uw huis aan staat.

Inbraken binnen Nederland

Binnen 2014 werd er nog gemiddeld 250 keer per dag ingebroken in Nederland. Een ontzettend fors cijfer. Vandaag de dag zijn deze cijfers wel iets gedaald, maar alsnog liegen de cijfers er niet om. Zodra u op Schiermonnikoog woont heeft u niets te vrezen. Daar is de afgelopen 2 jaar geen één inbraak geregistreerd.

Terwijl de inbraakcijfers dalen worden inbrekers wel steeds slimmer. Er is maar een compact kaartje zoals een bankpas of klantenkaart voor nodig om in 30 seconden in te breken. Precies zodra je even snel de hond uitlaat en het niet nodig vindt om de deur op slot te doen.

Inbraak voorkomen

De meeste inbraken worden overdag gepleegd. Wanneer veel mensen aan het werk zijn, de koters op school en de buurt redelijk uitgestorven is. Ook in vakantieperiodes is er een top aan inbraken.

Maatregelen treffen

Er zijn gevariëerde soorten veiligheidssloten, als voorbeeld bijzetsloten, meerpuntssloten en insteeksloten. Een specialist in sloten bijvoorbeeld een slotenmaker amsterdam kan u alles vertellen over deze veiligheidssloten en inbraakpreventie.

Bijvoorbeeld hierboven al gesteld dient de schuifpui niet vergeten te worden bij het zetten van kersverse sloten. Een schuifpui is zeer inbraakgevoelig, vooral omdat veel mensen hier een zwak slot op gezet hebben.

Een belangrijke maatregel om inbraak te voorkomen is goede sloten. Sloten op uw deuren maar bv. eveneens op uw schuifpui zijn belangrijk. Oude, verweerde sloten zijn eenvoudig open te krijgen waardoor de kans op inbraak toeneemt. Inbrekers zien snel genoeg in welke staat uw slot is. Zorg daarom voor extra zekere sloten op uw deuren.

Het is aan te raden om veiligheidssloten op uw deuren te plaatsen. Dit zijn buitengewone sloten, vervaardigd van extra sterk en duurzaam materie. Daarnaast zijn de sloten zo geproduceerd dat het voor inbrekers erg lastig is om deze sloten open te breken.

Tegenwoordig hebben veel wijken een WhatsApp-groep voor buurpreventie. Zodra er verdachte personen of verdachte omstandigheden zijn gesignaleerd wordt dit in de groep gezet. Maar dit vermijdt lang niet altijd een inbraak binnen je huis. Het nemen van voorzorgsmaatregelen is daarom erg cruciaal.

Voor meer info : website bezoeken