Huis beveiligen tegen inbraak

Een huis is een plek waar jij, en jouw gezin zich risicoloos kunnen voelen. Veiligheid en geborgenheid maakt van een verblijf een thuis. Helaas zijn er eveneens ongewenste “gasten” die zonder uitnodiging een kijkje komen nemen, bij voorliefde als je niet thuis bent. Dagelijks vinden er binnen Ons vaderland pakweg 200 inbraken plaats. Een roof leidt niet alleen tot tegenvaller van bezittingen, het is tevens een emotionele voorval met een hoge impact op het hele gezin. Bescherm jouw bezittingen, familie en privacy door je woning goed te afdekken.

 

Maak jouw woning veiliger

Met een aantal relatief moeiteloze middelen kan jouw honk een stuk veiliger worden. Plaats inbraakwerende sloten met keurstempel, breng een alarmsysteem aan en zorg dat jouw honk er altijd bewoont uitziet. Let ook op het gedrag van het hele gezin. Sluit altijd alle deuren en ramen, eveneens als je maar even de poort uitgaat, laat sleutels niet in het slot zitten en leg geen waardevolle zaken binnen het panorama. Open niet zomaar de deur voor iedereen en laat veilig geen onbekende individuen binnen. Deze zijn kleine gedragsveranderingen die weinig moeite kosten en de veiligheid van jouw honk aanzienlijk zullen verhogen.

Maak gebruik van de laatste technologie

Je kunt je verblijf tegenwoordig bedekken met technologie waar James Bond jaloers op zal zijn. De verlichting op een schemerschakelaar plaatsen is de eerste stap. Let bij een inbraakalarm op een Borg-gecertificeerde meldkamer. Daarmee mag je melding doen bij de politie en je komt mogelijk binnen aanmerking voor een rabat op de inboedelverzekering. Je kunt camera’s plaatsen voor de voordeur in combinatie met een deurbel. Kies een stelsel met een groothoeklens voor een diepgaand beeld. Je kunt ook kiezen voor een internet camerasysteem waarmee je zelfs op verlof je eigen honk binnen de gaten kunt houden. Bepaalde systemen functioneren met bewegingsmelders die moeiteloos noodsein slaan en beelden van inbrekers op kunnen nemen. Je kunt eveneens de sloten vervangen door uniek sloten die je alleen met een vingerafdruk of smartphone code kunt openen.

Je staat er niet alleen voor

Als je een geëigend contact hebt met de buurt is het verstandig contact te zoeken en jezelf aan te sluiten bij Buurtpreventie, of dit op te uitbalanceren. Alle buurtbewoners bezitten baat bij een beschermde milieu. Maak afspraken over sociale beheersing, deel telefoonnummers om elkaar van verdachte situaties op de hoogte te stellen en vraag bij een wijkagent of gemeentelijke wijkcoördinator na of er een inbraakpreventieprogramma bestaat. Hierbij kan Social Media zoals een Whatsapp groep juist heel handig zijn.

·       Let op met Social Media

 

·       Programmeer de verlichting

 

Stap binnen het kop van de crimineel

·       Probleemloos machines

Inbrekers geven doorgaans niet een glassnijder met zuignap mee zoals je die binnen films vaak ziet. Ze nemen eveneens geen elektrische materieel mee, dat maakt teveel lawaai. Ze bezitten vaak een simpele schroevendraaier en slaghamer binnen hun binnenzak, meer bezitten ze niet vereist.

·       Op zoek naar zwakke punten

Je hebt het allemaal voor elkaar; sloten op de deuren, noodsein op het raam. Er komt niemand in. Dat klopt, jouw verblijf zit potdicht, en je schuurtje? Deze is een berustend uit de praktijk; Een jong stel woonde in een leuk rijtjeshuis binnen een drukke volksbuurt. De fiets stond in de schuur, de poort was netjes op slot. Op een ochtend was de rijwiel weg, de deur was nog afgesloten. De inbreker had gezien dat de achterwand van de schuur bij het achterpad voetgewricht één dun gipspaneel was en kon deze zo aan de kant zetten.

Beveilig de verblijf

 

  • Let bij aanschaf van sloten (of controle op de huidige sloten) of er een SKG *** logo op staat. Die bezitten een cilinder die afbreekt als een dief dit wil verwijderen. Sloten met een lagere waardering zijn altijd beter dan ongekeurde sloten.
  • Houd struiken en gewas laag. Inbrekers verschuilen zichzelf graag achter hoge begroeiing, door de planten kort af te trimmen is er geen ruimte om te verschuilen.

Beschermd op vakantie

De vakantieperiode is een heerlijke tijd waar je lang naar uitkijkt. Binnen die periode is jouw woning eveneens het meest kwetsbaar. Met deze makkelijke tips kun je met een gerust hart op verloftijd gaan

sleutel in slot afgebroken

 

Voor meer info : website bezoeken