Weblinkjes
Image default
Aanbiedingen

Hoe zit het met technische inspectie?

ik koop u auto

 

auto verkopen 

tweedehands auto

 

Heeft u een koper gevonden om een ​​auto te kopen? goed gedaan! Al zijn we er nog niet geweest, want je vierwieler moet eerst naar een technische keuring. Dit is verplicht bij de verkoop van een auto.

Via deze specifieke “verkoopkeuring” worden naast de reguliere jaarlijkse keuringen (vervuiling, verlichting, remmen, ophanging, chassis) ook 33 punten gecontroleerd. Daarna ontvang je een rapport met de staat van het voertuig.

Bijkomende documenten

– De Car-Pass. Dit document is verplicht en geeft het aantal correct afgelegde kilometers sinds de laatste technische inspectie aan. Gezien regelmatig onderhoud kan ook uw garage dit probleem oplossen. De pas kan in ieder geval worden gebruikt als bewijs van de werkelijke kilometerstand.

-Groen certificaat. Als uw auto jonger is dan 3 jaar en voldoet aan de technische voorschriften, ontvangt u een keuringscertificaat dat geldig is tot 4 jaar oud. Is uw auto ouder dan 3 jaar, dan is het klassieke typecertificaat dat u behaalde één jaar geldig.

-Aanmelden voor registratie. Met dit document kan de verzekeraar van de koper een nieuw kenteken aanvragen.

Uw auto moet in ieder geval bij de keuring een geldig kenteken hebben. Als deze nummerplaten al op uw nieuwe auto staan, moet u een aanhanger gebruiken om de auto die wordt verkocht te vervoeren, maar u moet nog steeds de oude nummerplaten gebruiken. Als deze niet bestaat, moet u de eigenaar van de garage bellen, die het voertuig zal besturen met een Z-vormige plaat voor inspectie.

Wij kunnen alle vragen voor u regelen en een redelijke prijs voor uw auto voorstellen!

https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/catalogus-tweedehandswagens/