alles over slotenmakers

Een woning is een ruimte waar jij, en jouw gezin zich zeker kunnen voelen. Veiligheid en geborgenheid maakt van een verblijf een thuis. Helaas zijn er ook ongewenste “gasten” die zonder uitnodiging een kijkje komen nemen, bij voorliefde als je niet thuis bent. Dagelijks vinden er binnen Ons moederland omstreeks 200 inbraken plaats. Een diefstal leidt niet alleen tot tegenvaller van bezittingen, het is tevens een emotionele gebeurtenis met een hoge impact op het hele gezin. Bescherm jouw eigendommen, familie en privacy door je huis goed te beschermen.

6 Harde feiten over diefstal

 

 

Consulataties bij en na een inbraak

 

  • Om de afdingen goed te regelen, en om de emotionele gezondheid van jezelf en jouw familie te waarborgen kan het raadzaam zijn na een diefstal contact op te nemen met Slachtofferhulp via 0900 0101. Zij kunnen advies bezorgen en hulp bieden bij zowel emotionele verwerking als de juridische afdoening.
  • Als je onbekende geluiden hoort of je ziet een donker individu bij de huis kun je het beste 112 bellen, dan is de kans het grootste om de geveltoerist op heterdaad te betrappen. Blijf uit de buurt van inbrekers, verlies van eigendommen is altijd beter dan een fysieke confrontatie met een struikrover.

Stap in het opperhoofd van de delinquent

·       Vampiers

 

Inbrekers zijn niet die louche kerels uit slapstick films met zebra strepen op hun pak en een broekzak met dollarteken op de rug, het zijn mensen zoals jij en ik met helaas enkele lastige attributen. Zo denkt een echte misdadiger:

·       Programmeer de verlichting

 

Je staat er niet alleen voor

 

Maak jouw verblijf veiliger

Met een aantal relatief geriefelijke middelen kan jouw huis een stuk veiliger worden. Plaats inbraakwerende sloten met keurmerk, breng een alarmsysteem aan en zorg dat jouw verblijf er altijd bewoont uitziet. Let ook op het gedrag van het hele gezin. Sluit altijd alle deuren en ramen, ook als je maar even de deur uitgaat, laat sleutels niet binnen het slot zitten en leg geen waardevolle handjeklap in het zicht. Open niet zomaar de poort voor allemaal en laat beschut geen onbekende individuen binnen. Dit zijn geringe gedragsveranderingen die weinig moeite kosten en de veiligheid van jouw verblijf veel zullen verhogen.

Beveilig de verblijf

  • Houd struiken en gewas laag. Inbrekers verschuilen zichzelf graag achter hoge begroeiing, door de vegetatie kort af te trimmen is er geen plek om te verschuilen.

 

 

 

 

  • Bewaar niet teveel baar geld binnen huis, het is beter te voorkomen dan te genezen. Het spreekt ook voor zich dat je de pin code van de bankkaart niet bij je pinpas steekt.
  • Het Politie Keurstempel Beschermd Wonen geeft aan dat een struikrover minimaal drie minuten nodig beschikt om in te komen. Dat lijkt misschien weinig maar drie minuten is voldoende om maar liefst 90 procent van inbraken tegen te gaan.

·       Plan privé

 

·       Let op met Social Media

Het is leuk om jouw vakantiefoto’s direct te delen met de familie op Facebook. En je zet die foto binnen het café in stad ook zo snel bestaanbaar online. Ken jij allemaal binnen jouw vriendenlijst? Wie ziet deze informatie? Inbrekers kijken ook mee, en die zien precies indien jij van woning bent. Dus wees terughoudend met statusupdates, of zorg dat al jouw vrienden écht zuiver op de graat zijn.

Maak gebruik van de laatste technologie

 

 

Je kunt je huis tegenwoordig beschutten met technologie waar James Bond jaloers op zal zijn. De verzachting op een schemerschakelaar plaatsen is de eerste stap. Let bij een inbraakalarm op een Borg-gecertificeerde krachtinstallatie. Daarmee mag je melding doen bij de politie en je komt bestaanbaar in aanmerking voor een vermindering van prijs op de inboedelverzekering. Je kunt camera’s plaatsen voor de voordeur in combinatie met een deurbel. Kies een systeem met een groothoeklens voor een ruim beeld. Je kunt ook kiezen voor een internet camerasysteem waarmee je zelfs op verlof je eigen huis binnen de gaten kunt houden. Bepaalde systemen werken met bewegingsmelders die automatisch noodsein slaan en beelden van inbrekers op kunnen nemen. Je kunt eveneens de sloten vervangen door bijzondere sloten die je alleen met een vingerafdruk of smartphone code kunt openen.

 

Sleutel in deur laten zitten

Veilig op verlof

 

De vakantieperiode is een heerlijke tijd waar je lang naar uitkijkt. Binnen die periode is jouw huis eveneens het meest kwetsbaar. Met dit moeiteloze consulataties kun je met een gerust hart op verloftijd gaan:

Voor meer info : website bezoeken